LASERBEHANDLINGER

Lider du af SOLSKADER eller overfladiske blodkar?

Hos Cleanic har vi stor erfaring med behandling af solskader og hormonelle pigmentforandringer. Vores behandler hjælper dig med at vælge den mest effektive behandling for dig.

Vi anvender IPL til effektivt at reducere kar, pigmenter og rødme i huden.

Med IPL behandler og mindsker vi almindelige pigmentpletter efter solskader, alderspletter, fregner, overfladiske blodkar, rosacea og diffus rødme på for eksempel kinderne eller næsen.

Når vi behandler solskader eller andre pigmenterede lesioner med IPL, absorberer pigmentet lyset fra laseren, som omdannes til varme og dermed bryder melaninsamlingerne i huden. En behandling af blodkar eller rødme i huden foregår på samme måde, men hvor at det er blodkarrene, der optager lyset. Lyset omdannes til varme, og varmen koagulerer blodkarrene, så de sammentrækkes og ødelægges hvorefter kroppen fjerner dem i løbet af uger til måneder efterfølgende.

Vi anbefaler 2-4 behandlinger med 3-4 ugers mellemrum mellem hver behandling. Behandlingen er smertefri, og det er derfor ikke nødvendigt at tage smertestillende dertil. Vær forberedt på en smule helingstid efter endt behandling. Det kommer selvfølgelig an på din hudfarve og hvor meget solskadet din hud er. For at oprette resultatet, anbefaler vi 3 behandlinger om året. 

Du skal undgå sol, solarium, spray-tan og andre lignende midler en måned før behandlingen. Desuden skal du undgå sol og solarium en måned efter behandlingen. Skal du gennem flere behandlinger, må du ikke solbade eller bruge solarium og spray-tan ell. lign. mellem  behandlingerne. Efter behandlingen skal du passe på det behandlede område og beskytte med en høj solbeskyttelsesfaktor. 

Alle dine individuelle hudoplysninger bliver tastet ind i laserapparatet. Du ligger på ryggen på en briks under behandlingen. Vi sørger for, at du ligger behageligt, og du får et par beskyttelsesbriller på, som skal beskytte dine øjne mod lyset. Dit ansigt bliver renset for make up og urenheder, og du får en kølig, klar gel lagt på ansigtet. Gelen bruges til at lede lyset korrekt ned i huden. Vores dygtige kollega vil føre laseren over dit ansigt og lyse ned i huden. Du vil sandsynligvis opleve lyset, der rammer huden, som en prikkende fornemmelse, når lyset omdannes til varme. 

De fleste oplever ingenting efter en behandling, men få vil opleve, at huden er lidt varmere end normalt. Sjældent kan der forekomme en mindre hævelse, som hurtigt aftager. Din hud reagerer alt efter hvilken hudtype du har og i forhold til hvilken skade, der skal korrigeres. 

 

Har du meget pigmentering i huden, kan det behandlede område se lidt "beskidt" ud efterfølgende. Nogen beskriver det som "kaffegrums". Det gør det, fordi pigmentet ”kryber” op til overfladen, hvor det efterfølgende løsner sig, og huden vil derefter få en flot, jævn hudtone, virke blødere og se friskere ud. 


Har du meget rødme og mange karsprængninger, kan du opleve let varme og hævelse, men uden pigmentafstødning. Nogle blodkar forsvinder allerede under behandlingen, mens nogle andre tager nogle dage, inden de forsvinder. I enkelte tilfælde skal nogle behandles igen for at reducere blodkarrene eller karsprængninger yderligere.

Du er velkommen til at møde os til en gratis konsultation. Her kan vi hurtigt finde ud af, hvilken behandling, der passer bedst til dig.

Karsprængninger på ben

Store og tydelige blodkar på benene er almindelige kar, som er blevet forstørret på grund af øget pres i benene. Vi anvender Nd:YAG laser til at behandle blodkar på benene. Denne laser kan med fordel også anvendes til kraftige kar under øjnene eller i ansigtet. Nd:YAG-laseren er en ægte laser med kun én bølgelængde. Det er en kraftig laser, hvor alle bølgerne er parallelle og derfor kan penetrere dybt ned i huden. Laseren koagulerer blodet på udvalgte punkter i karret, så blodtilførslen til karret bliver afklemt, og tilførslen stopper. Resultater kan sommetider ses med det samme, men nogle gange tager det flere uger, inden karret forsvinder. Vi anbefaler 1-4 behandlinger for optimale resultater.
NB: Det er vigtigt, at du inden behandlingen ikke anvender blodfortyndende medicin. Det er derudover en god idé at investere i et par støttestrømper, som du skal bære efter behandlingen for at resultatet bliver så godt som muligt. 

Laseren Nd:YAG bruges som nævnt også til større blodkar i ansigtet, for eksempel omkring næsen. Kontakt os for at høre mere eller book en gratis konsultation.