solskader

Har du problemer med pigmentering, blodkar, rødme eller solskadet hud?

Hos Cleanic står vores professionelle team til rådighed for at hjælpe dig af med problemer forårsaget af solen. Solskadet hud er et fysisk problem, men kan også være med til at påvirke vores psyke, da det fremstår meget tydeligt i vores udseende.

Vi har den bedste teknologi til at hjælpe huden til at blive god og sund igen. 

Hvordan behandler vi solskader mest effektivt?

Vi bruger en metode kaldet intens puls light (IPL), som er en effektiv og relativt simpel behandling til hurtigt at stimulere kollagenet i huden, og dermed opbygge en mere jævn og ensartet hud, både pigment- og strukturmæssigt.  IPL photorejuvenation kan gøre din hudfarve mere jævn, fjerne rødme, tydelide blodkar og pigmentering fra huden, og stimulere dannelse af kollagen, hvilket fører til en blødere, mere smidig og sundere hud.

Solskader kan også korrigeres med Frax behandling eller kemiske peelinger. Book en gratis konsultation og lad os sammen finde den bedste løsning for dig.

FAQ om solskader

Når vi behandler solskader eller andre pigmenterede lesioner med IPL, absorberer pigmentet lyset fra laseren, som omdannes til varme og dermed bryder melaninsamlingerne i huden.

En behandling af blodkar eller rødme i huden foregår på samme måde, men hvor det er blodkarrene, der optager lyset. Lyset omdannes til varme, og varmen koagulerer blodkarrene, så de sammentrækkes og ødelægges, hvorefter kroppen fjerner dem i løbet af uger til måneder efterfølgende.

Vi anbefaler 2-4 behandlinger med 3-4 ugers mellemrum mellem hver behandling. Behandlingen er smertefri, og det er derfor ikke nødvendigt at tage smertestillende dertil. Vær forberedt på en smule helingstid efter endt behandling. Det kommer selvfølgelig an på din hudfarve og hvor meget solskadet din hud er. For at oprette resultatet, anbefaler vi 3 behandlinger om året. 

Du skal undgå sol, solarium, spray-tan og andre lignende midler en måned før behandlingen. Desuden skal du undgå sol og solarium en måned efter behandlingen. Skal du gennem flere behandlinger, må du ikke solbade eller bruge solarium og spray-tan ell. lign. mellem  behandlingerne. Efter behandlingen skal du passe på det behandlede område og beskytte med en høj solbeskyttelsesfaktor.

Alle dine individuelle hudoplysninger bliver tastet ind i laserapparatet. Du ligger på ryggen på en briks under behandlingen. Vi sørger for, at du ligger behageligt, og du får et par beskyttelsesbriller på, som skal beskytte dine øjne mod lyset. Dit ansigt bliver renset for make up og urenheder, og du får en kølig, klar gel lagt på ansigtet. Gelen bruges til at lede lyset korrekt ned i huden. Vores dygtige kollega vil føre laseren over dit ansigt og lyse ned i huden. Du vil sandsynligvis opleve lyset, der rammer huden, som en prikkende fornemmelse, når lyset omdannes til varme. 

De fleste oplever ingenting efter en behandling, men få vil opleve, at huden er lidt varmere end normalt. Sjældent kan der forekomme en mindre hævelse, som hurtigt aftager. Din hud reagerer alt efter hvilken hudtype du har og i forhold til hvilken skade, der skal korrigeres. 

Har du meget pigmentering i huden, kan det behandlede område se lidt “beskidt” ud efterfølgende. Nogen beskriver det som “kaffegrums”. Det gør det, fordi pigmentet ”kryber” op til overfladen, hvor det efterfølgende løsner sig, og huden vil derefter få en flot, jævn hudtone, virke blødere og se friskere ud. 


Har du meget rødme og mange karsprængninger, kan du opleve let varme og hævelse, men uden pigmentafstødning. Nogle blodkar forsvinder allerede under behandlingen, mens nogle andre tager nogle dage, inden de forsvinder. I enkelte tilfælde skal nogle behandles igen for at reducere blodkarrene eller karsprængninger yderligere.

Solskade i huden kaldes Aktinisk keratose, og du kan se det ved at huden bliver ru og skæller, samt bliver mere lyserød eller gulligbrun. Det er typisk lyshudede personer der får solskader, og særligt udsat er isse, ansigtet, skulder og hænder. Der er flere forskellige behandlingsmetoder, hvor laserbehandling med IPL giver gode resultater.

Der er flere forskellige behandlingsmetoder, med cremer, peeling og laserbehandling med IPL. Behandlingen stimulerer kollagenet i huden, der opbygger en jævn og mere ensartet hud, fjerner rødme, tydelige blodkar og pigmentering fra huden.

Laserbehandling med IPL fjerner effektivt og skånsomt, eller mindsker, pigmentpletter, og efterlader resten af huden intakt.

solskader behandling
solskader behandling nordsjælland