hårfjerning

Permanent hårfjerning med laser

Er du træt af at barbere hver eller hver anden dag og de følgende rifter, indgroede hår og hudirritationer. Vil du bare gerne slippe for, at gøre det selv? For mange er uønsket hårvækst til stor frustration og noget, som dag ud og dag ind stjæler meget tid.

Vi tilbyder en gratis konsultation, hvor du får mere information om laser hårfjerning, eller svar på dine spørgsmål.

permanent Hårfjerning på ben

Hvordan virker laser hårfjerning?

Til permanent hårfjerning anvendes IPL teknologien (Intense Pulse Light), som er behandling med laserlys, der trænger ned gennem huden mod hårrødderne og som rammer de mørke strukturer i huden, hovedsageligt hårsækkene. Vi foretager derfor ikke behandlinger til for mørke hydtyper, da IPL-laseren kan beskadige huden.
Når pigmentet i hårsækken absorberer lyset fra laseren/IPL’en, omdannes lyset til varme (ca. 70 grader), som destruerer hårsækken. Derved kan hårsækken ikke producere nye hår, og det eksisterende hår falder af. Varmen fra lysstrålen i laserlyset ødelægger hårsækkene på de hår, der er i vækstfasen. Kroppen har forskellige vækstfaser, og det er kun ca. 20% af vores hår, som er aktive i vækstfasen ad gangen. Det er derfor nødvendigt med gentagne behandlinger for at ødelægge de hårsække, der har været i hvilefase, for på den måde at få fjernet håret permanent fra et område. 

Hvilke områder kan behandles?

Permanent hårfjerning kan foregå alle områder på kroppen, såsom ben, bikinilinje, ryg, mave, bryst, armhuler, ansigtet mm.

Hvad skal jeg forberede før behandlingen?

6 uger inden behandling

Hvis du får voksbehandlinger, bør din sidste voksbehandling laves mindst 6 uger inden laserbehandling. Du bør ikke plukke hårene, bruge hårfjerningscreme eller foretage anden form for behandling, der fjerner håret ned til roden. Dette skyldes, at der opnås et bedre resultat af laserbehandlingen, når der sidder lidt hår tilbage i hårsækken. 

4 uger inden behandling

Du skal undgå at blive solbrændt i 4 uger op til din behandling. Hvis huden er for solbrændt, vil behandlingen ikke være lige så effektiv, fordi styrken på IPL’en da må reduceres for at undgå bivirkninger. Du skal også undgå selvbruner og spraytan op til din behandling, da der vil være øget risiko for forbrænding ved behandlingen, hvis huden er mørkere end hårene. 

1-2 dage inden behandling

Du skal have barberet håret i behandlingsområdet 1-2 dage inden behandlingen, da for lange hår kan genere ved behandlingen. 

Hvordan udføres behandlingen?

Vi har nøje udvalgt vores lasermaskine for at kunne tilbyde det absolut bedste produkt til vores kunder. Derfor arbejder vi med Ellipse Nordlys, som er brugt af mange klinikker og hospitaler i både Danmark og i udlandet. Selve behandlingen foretages uden nogen former for bedøvelse. Laserlyset mærkes som små stik i huden, som kan give ubehag, men det gør ikke ondt.

Hvad sker der efter en behandling?

Du kan se alle hårene efter behandlingen, da de først vil falde ud 7-14 dage efter. Efter behandlingen skal du undgå at svede og skrabe hårene i området i de første 48 timer, for at undgå irritation i huden. Du må desuden ikke blive forbrændt på behandlingsområdet i op til 4 uger efter behandlingen, da det kan forårsage pigmentpletter. 

Du skal typisk vente 6-8 uger mellem hver behandling. Den mest optimale tid mellem dine behandlinger, afhænger af din hårfarve og hudtype, og det er derfor op til din behandler at vurdere, hvor længe der skal gå imellem. Det er normalt nødvendigt med mellem 4 til 8 behandlinger og du vil med garanti kunne se resultater efter 6-10 behandlinger. 

Eventuelle bivirkninger ved behandlingen

Lyset, der anvendes ved IPL-behandlingen, er uskadeligt givet ved i korrekt dosis, da der kun benyttes synligt eller infrarødt lys og maskinen sørger for at filtrerer lyset korrekt. Efter behandlingen kan der opstå let rødme, ømhed og hævelse omkring de enkelte hårstrå. Disse bivirkninger vil typisk aftage efter et par timer, men i nogle tilfælde efter 1-7 dage. 

I yderst sjældne tilfælde kan det opstå, at huden bliver forbrændt eller at der opleves pigmentforandringer. Dette kan ske ved for kraftig dosering af lyset og ses af og til hos patienter med relativt mørke hudtyper. 

Hvor lang tid holder permanent hårfjerning?

Det er meget individuelt, hvor lang tid resultaterne holder. Laserbehandlingsperioden vil typisk skulle gentages efter 9-24 måneder. Resultatet vil aldrig være 100% permanent, da vi har ca. 5 millioner hårsække i kroppen og kun ca. 200.000 er aktive ad gangen. På den måde vil der efter nogen tid gro nye hår ud, men til gengæld vil de hår, som er destrueret med laseren aldrig gro ud igen. Alle hår kan ikke fjernes fuldstændigt, men mængden af mørke hår vil hos de fleste kunne reduceres til mellem 70-95%. 

Priser

Ved behandling af flere områder i samme behandling betales der kun fuld pris for største område. Samtlige andre områder ydes der 50% rabat på.

Vi tilbyder desuden køb af klippekort på vores behandling med laser til hårfjerning, hvor du kan købe et klippekort på 6 behandlinger, men betaler for 5, eller du kan købe 10 behandlinger, men betaler for 8. Klippekortet er personligt, kan ikke ombyttes og har en gyldighed på 2 år. 

Generelle forhold der taler mod behandling