botox - botulinum toxin a

BOTOX behandling

Der er intet galt i at have rynker, men sommetider kan rynkerne medvirke til en disharmoni mellem udtryk og følelser, og ansigtet kan fremstå vredt eller træt, uden at man er det. 

Det er neurotoksinet Botulinum toxin A der reducerer rynker simpelt, sikkert og smertefrit.

Resultaterne er tydelige, og behandlingen tager et øjeblik. Det injiceres i huden og får musklerne til at slappe af. Når vores ansigtsmuskler konstant arbejder, er det helt naturligt, at vi danner rynker.

Rynker opstår når huden mister sin elasticitet, og er ofte forbundet med de mimiske muskler i ansigtet, men kan også opstå på grund af tyngdekraften.

Rynker er en naturlig del af aldersprocessen, og kan være meget charmerende. For eksempel er smilerynker associeret med et sympatisk ansigt. Det er dog ikke alle rynker, som er vellidt. Stregerne i panden og mellem brynene kan sende fejlagtige signaler om træthed og vrede, selvom man ikke er det. Rynkerne kan genere, når de ikke stemmer overens med vores humør og får os til at se ældre ud, end hvad vi føler os. Heldigvis kan du selv vælge hvilke rynker du vil beholde, og hvilke du vil minimere med botox.

botox behandling

Områder vi behandler med Botox:

Hvor længe er holdbarheden af Botox-behandlingen?

Holdbarheden af første behandling varer ca. 3-6 måneder. Holdbarheden bliver oftest længere, hvis man får gentaget behandlingen, idet musklen der rynker ikke aktiveres, og den derfor bliver svagere over tid. Ønsker man at opnå det optimale resultat, bør behandlingen gentages 2-3 gange årligt – i hvert fald det første år.

Hvad skal jeg forberede før behandlingen?

For at mindske bivirkningerne bør man undgå at tage smertestillende medicin som fx Treo, Ibuprofen og Magnyl, fiskeolietabletter og visse naturpræparater inden din behandling. Disse lægemidler nedsætter blodets evne til at størkne, hvilket øger risikoen for hævelse i forbindelse med behandlingen.

Hvordan udføres behandlingen?

Huden renses med Klorhexidin, og derefter injiceres Botox i musklen lige under hudens overflade med en meget tynd kanyle. Behandlingen tager 15-30 minutter, alt afhængigt af hvor mange områder, der skal behandles. Man kan umiddelbart efter behandlingen fortsætte sine daglige gøremål uden nogle større gener.

Hvad sker der efter en behandling?

De første 4 timer efter behandlingen bør man undgå at massere eller gnide på det behandlede område samt dyrke motion, gå i sauna eller andre ting hvor man kan svede, for at undgå at den indsprøjtede Botox skal sprede sig til de omkringliggende muskler eller at man sveder produkt ud. Efter en behandling ses virkningen efter få dage, men maksimal effekt opnås efter 14 dage, hvor man tilbydes en kontrol for at følge op på resultatet.

Eventuelle bivirkninger ved behandlingen 

En behandling med Botox er ganske uskadeligt eller farligt i de mængder, der anvendes til kosmetiske indgreb. I sjældne tilfælde kan der opstå en bivirkning i form af et lille blåt mærke, hvor nålen er injiceret. Dette er helt ufarligt og det blå mærke forsvinder hurtigt. De første dage efter behandlingen kan man opleve en smule rødme eller hævelse, og muligvis lidt let klø og ømhed. Dette gælder ligeledes ved behandling med fillers. Enkelte oplever en smule hovedpine under de første dage efter endt behandling, og sjældent kan man opleve, at øjenlågene ”hænger” lidt tungt.

Generelle forhold der taler imod behandling

  • Behandlinger til patienter under 18 år
  • Graviditet og amning
  • Allergi overfor botulinum toksin, humant albumin, laktose eller natrium succinate
  • Visse neurologiske lidelser, som kan medføre muskelsvaghed
  • Under blodfortyndende behandling (antikoagulationsbehandling)
  • Aktiv herpesinflammation på behandlingsområde
  • Infektioner i området, som skal behandles

Før / Efter resultater