karsprængninger

Karsprængninger

Karsprængninger viser sig som små, røde/blålige spindelvævslignende forgreninger i huden, primært i ansigtet, på brystet og på benene. Faktorer som genetik, vejr og vind og ikke mindst soleksponering kan være en forklaring på disse karsprængninger, og med tiden udvikles disse og bliver mere synlige.

Heldigvis kan man ved brug af IPL reducere karsprængningerne, så man opnår en mere ensartet og jævn hudtone.

Hvad er IPL behandling?

Intense Pulsed Light (IPL) er en intens lysstråle ladet med energi, laserlys, som kan passere gennem huden og ramme underliggende røde og blå strukturer. IPL lyset afgives i korte glimt og trænger et lille stykke ind i huden, hvor det absorberes af det røde hæmoglobin i de tynde, overfladiske kar, som har udvidet sig for meget. Når IPL lyset rammer karret, opvarmes det i sådan en grad, at blodet størkner og karret går til grunde.

Før og efter din behandling

Du skal ca. 1 måned inden din behandling undgå at blive solbrun på de områder, der skal behandles, samt 1 måned efterfølgende. Du skal også inden din behandling undgå selvbruner og spraytan. Hvis huden er for solbrun, vil behandlingen ikke være så effektiv, og er du for solbrun, foretages behandlingen ikke af hensyn til bivirkninger.

For bedste resultat anbefaler vi 1-4 behandlinger.

Vi tilbyder en gratis konsultation, hvor du får mere information om IPL mod karsprængninger, og vi står altid til rådighed til at svare på dine spørgsmål. På vores hjemmeside kan du booke en gratis konsultation, eller via telefon.

Karprængninger på benene

Store og tydelige blodkar på benene er almindelige kar, som er blevet forstørret på grund af øget pres i benene. Vi anvender Nd:YAG laser til at behandle blodkar på benene. Denne laser kan med fordel også anvendes til kraftige kar under øjnene eller i ansigtet.

Nd:YAG-laseren er en ægte laser med kun én bølgelængde. Det er en kraftig laser, hvor alle bølgerne er parallelle og derfor kan penetrere dybt ned i huden. Laseren koagulerer blodet på udvalgte punkter i karret, så blodtilførslen til karret bliver afklemt, og tilførslen stopper.

Resultater kan sommetider ses med det samme, men nogle gange tager det flere uger, inden karret forsvinder. Vi anbefaler 1-4 behandlinger for optimale resultater.

NB: Det er vigtigt, at du inden behandlingen ikke anvender blodfortyndende medicin. Det er derudover en god idé at investere i et par støttestrømper, som du skal bære efter behandlingen for at resultatet bliver så godt som muligt. 

Laseren Nd:YAG bruges som nævnt også til større blodkar i ansigtet, for eksempel omkring næsen. Kontakt os for at høre mere eller book en gratis konsultation.

Laserbehandling
permanent Laser hårfjerning behandling

FAQ om karsprængninger

Karsprængninger er mere eller mindre tydelige røde forgreninger i huden, der ligner små blodårer fra næsten usynlige til en halv til en hel millimeters tykkelse. Karsprængninger opstår når små fine blodkar lægger sig i den yderste del af huden, hvor de egentlig ikke har nogen funktion.

Intense Pulsed Light (IPL) er en intens lysstråle ladet med energi, laserlys, som kan passere gennem huden og ramme underliggende røde strukturer, afhængig af lysstrålens begrænsning, vil det kun være blodkarrene i huden.

I modsætning til åreknuder, er karsprængninger ikke farlige, og giver hverken ubehag eller smerter. Men da mange synes karsprængninger er grimme, er det en af de behandlinger der ofte ønskes foretaget.

Det er desværre ikke muligt at karsprængninger og åreknuder forsvinder af sig selv, tværtimod. Er de først opstået, bliver det kun værre. De er begge genetisk betinget, men hormonelle ubalancer øger risikoen for karsprængninger. Heldigvis kan de behandles med IPL.