karsprængninger
LASERBEHANDLINGER
- Behandlingstid: 30 - 60 min
- Bedøvelse: ingen
- Nedetid / opheling: ingen
- Resultat: 2-3 måneder
- Holdbarhed: Permanent
- Konsultation: GRATIS
Karsprængninger
Karsprængninger viser sig som små, røde/blålige spindelvævslignende forgreninger i huden, primært i ansigtet, på brystet og på benene. Faktorer som genetik, vejr og vind og ikke mindst soleksponering kan være en forklaring på disse karsprængninger, og med tiden udvikles disse og bliver mere synlige.
Heldigvis kan man ved brug af IPL reducere karsprængningerne, så man opnår en mere ensartet og jævn hudtone.
Hvad er IPL behandling?
Intense Pulsed Light (IPL) er en intens lysstråle ladet med energi, laserlys, som kan passere gennem huden og ramme underliggende røde og blå strukturer. IPL lyset afgives i korte glimt og trænger et lille stykke ind i huden, hvor det absorberes af det røde hæmoglobin i de tynde, overfladiske kar, som har udvidet sig for meget. Når IPL lyset rammer karret, opvarmes det i sådan en grad, at blodet størkner og karret går til grunde.
Behandling på benene
Store og tydelige blodkar på benene er almindelige kar, som er blevet forstørrede på grund af øget pres på benene. Vi anvender Nd:YAG laser til at behandle blodkar på benene. Denne laser kan med fordel også anvendes il kraftige kar under øjnene eller i ansigtet. Nd:YAG laseren er en ægte laser med kun én bølgelængde. Det er en kraftig laser, hvor alle bølgerne er parallelle og derfor kan penetrere dybt ned i huden. Laseren koagulerer blodet på udvalgte punkter i karret, så blodtilførslen til karret klemmes, og tilførslen stopper.
Hvad skal jeg forberede før behandlingen?
Du skal ca. 1 måned inden din behandling undgå at blive solbrun på de områder, der skal behandles, samt 1 måned efterfølgende. Du skal også inden din behandling undgå selvbruner og spraytan. Hvis huden er for solbrun, vil behandlingen ikke være så effektiv, og er du for solbrun, foretages behandlingen ikke af hensyn til bivirkninger. De sidste 2 dage op til din behandling bør du undgå blodfortyndende medicin, da det vil reducere effekten af behandlingen. Det gælder også for flere smertestillende lægemidler, som har blodfortyndende effekt (Magnyl, Albyl, Treo osv.) Gigtmedicin som Brufen, Napren og lign. kan også påvirke det endelige resultat. Derudover bør fiskeolie undgås den sidste uge før behandlingen, da det også virker blodfortyndende.
Hvad sker der efter en behandling?
Du bør undgå at blive forbrændt på det behandlede område i 1 måned efter din behandling. Sørg for at benytte solcreme med høj faktor, hvis området udsættes for sol. Undgå meget varme bade, sauna og lange bassinbade den første uge efter behandlingen. Tør desuden forsigtigt med håndklæde og undgå at kradse og gnide på det behandlede område. Makeup lægges og fjernes forsigtigt.
Ved fjernelse af kar på benene, må der ikke dyrkes nogen form for motion før et par dage efter din behandling. Efter behandling af karsprængninger på underben kan man med fordel anvende kompressionsstrømper (støttestrømper) resten af dagen og de efterfølgende 3 dage, for at øge effekten af behandlingen.
Hvor mange behandlinger er der brug for?
Resultater kan sommetider ses med det samme, men nogle gange tager det flere uger, inden karret forsvinder. For det bedste resultat anbefaler vi 1-4 behandlinger.
Eventuelle bivirkninger ved behandlingen
Selve behandlingen opleves for de fleste relativt smertefri, men nogle oplever en prikkende varme. Der kan i forbindelse med behandlingen opstå en let rødme, ømhed og hævelse i området, hvilket er helt ufarligt og typisk forsvinder 1-7 dage efter. Ømhed og rødme straks efter behandlingen kan med fordel dæmpes med en ispose. I yderst sjældne tilfælde kan det opstå, at huden bliver forbrændt eller at der opleves pigmentforandringer. Dette kan ske ved for kraftig dosering af lyset og ses af og til hos patienter med relativt mørke hudtyper.
FAQ om karsprængninger
Karsprængninger er mere eller mindre tydelige røde forgreninger i huden, der ligner små blodårer fra næsten usynlige til en halv til en hel millimeters tykkelse. Karsprængninger opstår når små fine blodkar lægger sig i den yderste del af huden, hvor de egentlig ikke har nogen funktion.
Intense Pulsed Light (IPL) er en intens lysstråle ladet med energi, laserlys, som kan passere gennem huden og ramme underliggende røde strukturer, afhængig af lysstrålens begrænsning, vil det kun være blodkarrene i huden.
I modsætning til åreknuder, er karsprængninger ikke farlige, og giver hverken ubehag eller smerter. Men da mange synes karsprængninger er grimme, er det en af de behandlinger der ofte ønskes foretaget.
Det er desværre ikke muligt at karsprængninger og åreknuder forsvinder af sig selv, tværtimod. Er de først opstået, bliver det kun værre. De er begge genetisk betinget, men hormonelle ubalancer øger risikoen for karsprængninger. Heldigvis kan de behandles med IPL.
Generelle forhold der taler imod behandling
- Behandlinger til patienter under 18 år
- Meget mørke hudtyper
- Kræft, specielt hudkræft
- Graviditet og amning
- Brug af antibiotika mod uren hud
- Aktiv herpesinflammation på behandlingsområde
- Tendens til keloid-ardannelse
- Under blodfortyndende behandling (antikoagulationsbehandling)
- Blødersygdom/hæmofili
- Epilepsi, som ikke er velbehandlet
- Ødematøse ben