Melasma er en ændring i pigmenteringen i din hud. Den er forårsaget af hormonelle ubalancer, såsom graviditet, p-piller eller anden medicin, der påvirker dig hormonelt. Selv uden nogen åbenlys hormonel påvirkning eller ændring i livsstil, kan melasma pludselig opstå.

Melasma ses normalt mellem øjenbrynene, på panden, kinderne, kindbenene, overlæben og kæben. Om sommeren har melasma tendens til at blive mørkere og endnu mere tydelig, og bliver naturligt mindre synlig om vinteren. Pigmentet kan også sprede sig og bevæge sig andre steder på huden, altså . forsvinde et sted og dukke op igen et andet sted. Tilstanden er fuldstændig ufarlig, men kan være meget generende af æstetiske grunde. Med alderen aftager aktiviteten normalt, og melasma forsvinder gradvist af sig selv, men hvis du vil fremskynde processen, kan du finde hjælp hos os. 

Vi behandler melasma mest effektivt ved hjælp af en fraktioneret laserbehandling. Vi anvender Fraxel 1550, som er en fraktioneret laser, der sørger for en sikker behandling for at forbedre din hud. Ved hjælp af Fraxel 1550 foretager vi en overfladisk laserpeeling, hvor vi forsigtigt udløser dannelsen af ny, sund hud fri for uønskede pigmentplamager, som vil få melasmaen til at falme. Bemærk, at dette er en laserbehandling, hvor vi kan kontrollere helt præcist hvor på huden vi ønsker at arbejde, både i forhold til hvilken dybde og med hvilken dækning. Derfor fungerer denne type varmebehandling anderledes i forhold til IPL (en anden type laser), da man ikke kan kontrollere IPL’en så præcist, og i værste fald kan denne type laser faktisk forværre melasma. Derfor anbefaler vi kun Fraxel 1550 til behandlingen af melasma. 

forbedring Allerede efter en uge

Du kan se en forbedring i huden efter den første behandling med Fraxel 1550 allerede efter en uge. Nogle gange kan det tage op til to uger. For yderligere forbedring kræves gentagne behandlinger med ca. en måneds interval. I nogle tilfælde er kun en behandling tilstrækkelig.

OBS! Parallelt med alle typer behandlinger for at reducere melasma, er det meget vigtigt at arbejde med høj solbeskyttelsesfaktor såvel som pigmenthæmmende serum i din hudpleje. Dette gælder også i vintermånederne. Dette beder vi om, for at hjælpe huden med at forhindre ny pigmentering og reducere risikoen for hyperpigmentering i helingsperioden.

Det er mest almindeligt at en melasma-behandling foregår i et forløb, det vil sige at der skal mere end én behandling til at opnå ønsket resultat. 

Vi tilbyder dig en gratis konsultation, hvor vi gennemgår din hud, dine ønsker og hvilke muligheder, der er for at nå frem til målet. Velkommen til!

FØR EFTER